Filmul „Sing” sau povestea unui vis
None

Băiețelul meu Vlad are aproape 5 ani și o energie incredibilă. Indiferent că vedem un film la cinema sau acasă, foarte rar se întâmplă să fie captivat timp de o oră și 40 de minute de acțiunea din spatele ecranului. De obicei, după o oră deja își dorește să plecăm sau măcar să mergem să luăm din nou popcorn. Însă, la „Sing” (sau „Hai să cântăm”, așa cum a fost tradus în limba română), a stat nemișcat pe scaun, fascinat de povestea unui koala foarte simpatic.

Adevărul este că la ultimul film la care am fost la cinema, Vlad a văzut trailerul filmului Sing, așa că acum a recunoscut foarte ușor personajul principal - Buster Moon (Matthew McConaughey), un koala simpatic, înflăcărat de visul susținut de tatăl lui încă din copilărie, de a deveni producător de teatru.

Buster Moon se află într-o situație dificilă, după mai multe show-uri fără succes: finanțatorii i-au refuzat noua linie de credit, iar clădirea teatrului era amanetată și banca voia să își recupereze banii cât mai repede. Buster știa că doar o idee extraordinară îl poate salva, astfel că organizează un concurs de talente. Însă nu ia în calcul că bătrâna sa asistentă Miss Crawly va face o greșeală atunci când trece pe afiș valoarea premiului în loc de 1000 de dolari, suma ajunge la 100.000 de dolari. Astfel, concursul atrage un public numeros și magia începe.

Trebuie să recunosc că și mie mi-a plăcut foarte mult filmul. M-am străduit mereu să îl fac pe Vlad să vadă că oamenii sunt diferiți, dar fiecare este special în felul său și am fost foarte bucuros să văd că acesta a fost unul dintre mesajele pe care animația le-a transmis. Personajele fac parte din tipologii total diferite: de la tânărul gorilă Johnny, care prin muzică vrea să se elibereze dintr-un mediu violent, la Rosita, o mamă casnică și cu o duzină de copii, care își dorește să arate tuturor că are un adevărat talent.

Dar, mesajul principal al filmului rămâne chiar ideea din care a luat formă Recreativo: trebuie să credem în visele noastre și ale copiilor noștri și trebuie să luptăm pentru ele oricât de greu ar părea. Fiecare personaj are un vis pe care își dorește să îl împlinească, iar Buster își dorește ca visul copilăriei sale, în care tatăl lui a crezut din toată inima, să nu se destrame. Și ce poate fi mai frumos decât să îți urmezi visul?

Mergeți să vedeți împreună cu micuții voștri acest film pentru mesajele frumoase pe care le transmite, pentru energia cu care este construit și pentru buna dispoziție pe care o veți regăsi la tot pasul! Îl puteți urmări la Grand Cinema, Movieplex, Hollywood Multiplex, Cinema City, Happy Cinema și Cine Globe Titan. 

 

Sursa foto: moviefull.in