Review: Atelier cu și despre iubire pentru copii și părinți

Cred că una dintre superputerile pe care un părinte și le-ar dori ar fi aceea de a putea ghici dorințele și nevoile copilului său dintr-o singură clipire. Astfel, cea mai mare dorință a tuturor părinților (aceea de a-și vedea copiii fericiți) ar fi mult mai ușor de îndeplinit, iar eterna frică a părinților de a face ceva greșit ar fi eliminată.

 „Atelierul cu și despre iubire pentru copii și părinți” răspunde chiar la întrebarea „Vrei să știi cum este relația ta cu copilul tău?”. Se adresează copiilor între 3 și 6 ani și părinților lor și este un atelier de cunoaștere și dezvoltare a relației adult-copil.

Trebuie să recunoaștem că micuții s-au bucurat foarte mult de apropierea de părinți. În prima parte a atelierului, părinții și copiii au vorbit deschis despre ce le place, ce îi supără și au aflat unii de la ceilalți cum ar trebui să reacționeze. Într-o atmosferă lipsită de tensiune, prietenoasă, cu muzică de relaxare, fiecare participant și-a exprimat punctul de vedere într-un mod creativ, ușor de înțeles.

Ghidul în lumea emoțiilor și sentimentelor a fost Cris, care i-a transformat pe cei mici în oameni mari și pe părinți în niște copii.

Însă punctul de atracție pentru copii a fost momentul în care au creat alături de părinți un tablou al iubirii. Și-au pus pe hârtie toate sentimentele frumoase, le-au dat culoare și le-au accesorizat cu entuziasm, apoi au înrămat cu ajutorul lui Cris pentru a păstra o amintire plăcută!

Ce ne-a plăcut:

  • copiii învață să se exprime mai ușor, sunt mai deschiși în a-și exprima nemulțumirile fără a fi agresivi;
  • micuții realizează că părintele se poate transforma și într-un prieten de joacă
  • cei mici se exteriorizează mai mult decât cei mari;
  • prin intermediul jocurilor, ambele părți reușesc mai ușor să depășească situații conflictuale.

 

Ce ne-ar plăcea să vedem pe viitor:

  • schimbări de rol părinte – copil ca o privire în oglindă
  • mai multe jocuri în echipe

 

Atelierul despre iubire pentru părinți și copii este un test în sine al relației pe care o dezvolți cu copilul tău, în care îți poți da seama care este viziunea micuțului tău asupra diferitelor situații cu care vă confruntați.

Înscrierile pentru atelierul de sâmbătă 8 aprilie se pot face aici sau pe adresa cristi@recreativo.ro