Review: Tăpușele - Aventurile unui fir de nisip!
None

Imaginează-ți o sală cu 30 de copii foarte veseli și vorbăreți, iar pe scenă o singură actriță, un decor și multe păpuși. Orice părinte ar putea crede în acel moment că piesa de teatru nu are cum să aibă un final fericit! Asta înseamnă că nu ai cunocut-o încă pe Nicoleta de la Tăpușele.

Nicoleta umple sala de o energie și o bună dispoziție molipsitoare. Spectacolul începe cu un joc de lumini și umbre, care introduce în scenă haioasele personaje pe care firul de nisip le întâlnește în aventura sa.

Bine, poate vă întrebați cu ce este deosebit acest spectacol de teatru de altele, nu-i așa? Ei bine, Nicoleta nu spune o poveste, ci povestea îi cuprinde pe toți micuții din sală. Copiii vin pe rând să întâlnească personajele poveștii, iar acestea prind viață prin mișcările micuților. Fiecare personaj este parte din ocean și are anumite particularități, iar copiii învață despre ele într-un mod distractiv.

Interactivitatea spectacolului nu are cum să nu te captiveze. Toate perechile de ochișori din sală o fixează pe Nicoleta cu bucurie și abia așteaptă următorul personaj. Magia creată prin implicarea în poveste menține ritmul alert.

La finalul spectacolului, copiii au venit alergând spre Nicoleta, au îmbrățișat-o și i-au spus că o iubesc. Iar micuții și-au creat fiecare un peștișor în cadrul probei practice de la final pe care l-au putut păstra ca amintire.

Ce ne-a plăcut:

  • știe să comunice foarte bine cu copiii, le vorbește ca unor oameni mari, iar ei înțeleg și rezonează foarte bine cu ea.
  • chiar dacă un singur actor are mai multe personaje păpuși, vocea ei adaptată fiecărui personaj este foarte distractivă pentru cei mici.
  • zâmbește continuu, se vede bucuria de a fi alături de copii, iar ei resimt și răspund cu aceeași bucurie.
  • nu lasă în urmă niciun copil. Toți fac cunoștință cu personajele, chiar și cei mai timizi sunt prinși în acest joc vesel și se deschid.
  • copiii învață foarte multe. Le sunt prezentate și explicate animăluțele-personaje din spectacol, aceștia pun întrebări și chiar rețin cât mai multe informații.

Oricât am încercat să găsim aspecte care ar trebui îmbunătățite, trebuie să recunoaștem că spectacolul de teatru pentru copii de la Tăpușele a fost de-a dreptul fascinant. Și abia așteptăm să participăm la următorul. Vă recomandăm cu căldură să mergeți la un spectacol Tăpușele.