Parcuri de aventura din Romania pentru parinti si copii

Iti doresti o zi activa in familie? Esti in vacanta si vreti o zi plina de andrenalina? V-am pregatit lista celor mai frumoase parcuri de aventura din Romania pentru parinti si copii. Puteti face escaldari, catarari, incerca faimoasa tiroliana sau chiar tir cu arcul, plus o multime de alte activităti amuzante pentru intreaga familie.

Se afla la doar 20 de kilometri de Bucuresti si se pare ca este cel mai sigur parc de aventura de la noi din tara, deoarece toate cele 12 trasee dispun de un sistem de securitate unic in Romania (linia vietii). In timp ce parintii isi pot testa limitele pe trasee mai dificile, pentru cei mici sunt amenajate trasee usoare si distractive.

În plus, va puteti bucura impreuna de sesiuni de ping pong, tir cu arcul, echitatie, paintball sau inchirieri biciclete. Adulti pot experimenta senzatii tari sarind in gol de la 15 metri in deplina siguranta.

Proiectul Edenland Park include o alta noutate pentru Romania – casutele in copaci, total functionale, in care va puteti caza si petrece nopti placute.

Se prezinta ca fiind cel mai mare parc de distractie activa din Romania si din Europa de Est. A fost deschis intr-un cadru natural in mijlocul a 2,5 hectare de padure, cu 80 copaci, 92 platforme, 100 jocuri, 692 metri de tiroliene.

Are 15 trasee de dificultate progresiva. Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifica.

Pentru copii sunt amenajate 4 trasee mov recomandate micutilor sub 8 ani, avand un sistem de securitate fara manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranta si 3 trasee galbene recomandate copiilor de la 8 ani impliniti si pentru incepatori, care nu depasesc o inaltime de trei metri.

Aici puteti experimenta si „Marea Tiroliana peste Lac”,  cu o lungime dus de 307 de metri, lungime intoarcere de 200 de metri. Se traverseaza lacul intr-un mod... suspendat.

Este situat in interiorul parcului Herastrau, langa Gradina Japoneza. Are 4 trasee concepute pentru copii mai mari de 4 ani, cu o lungime estimata de 584 metri, 50 de jocuri, dintre care 9 tiroliene.

Este singurul parc de aventura din zona litoralului. Va pune la dispozitie 14 trasee cu dificultate progresiva, impartite in functie de nivelul de dificultate si grupa de varsta. Exista si un traseu de tiroliene la o inaltime de zece metri, panouri de catarare la sase metri, tir sportiv si inchirieri de biciclete pentru 10 kilometri de trasee in padure.

Este situat in  judetul Giurgiu, la 35 de kilometri de Bucuresti. Acesta ofera sase trasee pentru copii, trei trasee pentru adulti de dificultate progresiva (usor, mediu si dificil), o tiroliana peste lac si o cascada de tiroliene. Tot aici puteti sa practicati tir cu arcul, puteti inchiria biciclete, aveti posibilitatea sa zburati cu motoparapanta, dar sa practicati si caiacul.

Aventuros si inedit este si parcul Arsenal din Orastie. Este situat in cadrul singurului complex turistic cu specific militar din tara si din sud-estul Europei. Aleile complexului sunt strajuite de 150 de exponate militare: tunuri, TAB-uri, transportoare senilate, dispozitive antiracheta, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, avioane, elicoptere. Acesta este cel mai mare muzeu militar in aer liber din Romania, realizat in perimietrul fostei fabrici de armamament de la Orastie.

Turnul de apa de la Arsenal Park a fost transformat in Powerfan Jumps-un sistem de un sistem de ultima generatie folosit pentru salturi de la inaltime fara a fi nevoie de un o coarda elastica sau de o parasuta. Se sare in gol de la o inaltime de 30 de metri. Pentru primii 15 metri, caderea este libera, dupa care controlul este preluat de sistemul Powerfan. Durata de cadere este de doua secunde, aterizarea fiind foarte lenta.

Aventura Park Arsenal are sase trasee de dificultate progresiva, unpatinoar artificial, un skate park si un centru de echitatie, centru de inchiriat biciclete si masinute de golf, tir cu arcul, airsoft, tir cu arme de foc, iar in aceasta vara, la Arsenal Park a fost deschis si un modern centru SPA. Mai puteti gasi si alte facilitati, inchiriei de biciclete, air soft, tir cu arcul, paintball, perete escalada sau echitatie.

Parcul a fost amenajat pe o suprafata de 1.5 hectare, are 190 de platforme montate pe copaci, 190 elemente de joc si 12 trasee cu grade diferite de dificultate. Traseele sunt marcate cu diferite culori, astfel fiecare isi poate gasi traseul potrivit. Particularitatea principala a parcului este tiroliana, conform proprietarilor fiind cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrala, cu o lungime de 985 metri. Parcul de Aventura Balu are un traseu de sase kilometri pentru biciclete, program off-road cu masina militara, pe teren accidentat, mai gasiti paintball, „baie japoneza” (o experienta unica cu apa fierbinte intr-un ciubar din lemn masiv), patinoar, partii de schi sau motocross montan.

Este primul parc de aventura din Europa intr-o salina. Este situat la 120 de metri adancime, in subsolul salinei Praid, Club Aventura este primul parc de aventura din tara ce imbina traseele cu elemente intre stalpi si elemenete pe stanca de sare, totul intr-o locatie unica in Europa.

Situat la 15 kilometri de centrul Bucurestiului, in apropierea Padurii Cernica, parcul ofera activitati sportive pentru copii (are 9 trasee pentru copii) si adulti (tir cu arcul, paintball, pescuit sportiv, picnic). Parcul are si un restaurant cu piscina, pe malul lacului.

se afla la o distanta de trei minute cu masina sau 15 minute pe jos de centru si gara Statiunii Turistice – Gura Humorului. Ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Acest parc de aventuri are la dispozitie sase trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu cate 10 pana la 15 statiuni. Cele sase trasee (cu obstacole si provocari) sunt practicabile si fara abilitati speciale sau cunostinte anterioare si sunt disponibile pentru toata lumea incepand cu 4 ani. Mai puteti gasi aici si un teren de mini golf.